2441 0 74676 | 6945465550

Οι αιτήσεις Β’ κύκλου του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ για την περιφέρεια θεσσαλίας ξεκινούν σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από 16 Σεπτεμβρίου 2019

Οι παρεμβάσεις που θα είναι επιλέξιμες αφορούν:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων
  2. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κτηριακό κέλυφος
  3. Αναβάθμιση Συστήματος Θέρμανσης/Ψύξης
  4. Αναβάθμιση συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης

Συγκεκριμένα θα μπορούν να γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης όπως:

  1. Σύστημα καυστήρα – λέβητα πετρελαίου 
  2. Σύστημα καυστήρα – λέβητα φυσικού αερίου – υγραερίου 
  3. Σύστημα Αντλίας Θερμότητας θέρμανσης / ψύξης
  4. Σύστημα γεωθερμικής αντλίας θερμότητας 
  5. Σύστημα συμπαραγωγής φυσικού αερίου 
  6. Σύστημα λέβητα βιομάζας – πελλέτας ξύλου – ενεργειακό τζάκι 

Η αναβάθμιση ενός συστήματος θέρμανσης είτε είναι κεντρικό είτε ατομικό, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα παλιά συμβατικά συστήματα αποτελούμενα από λέβητα, καυστήρα, κυκλοφορητή, σωληνώσεις και θερμαντικά σώματα είναι ενεργοβόρα.

Συχνά συναντάμε υπερδιαστασιολόγηση σε λέβητες πετρελαίου – καυστήρες, κακώς μονωμένα δίκτυα σωληνώσεων όπου σε συνδυασμό με την έλλειψη του ανάλογου αυτοματισμού ανεβαίνει πολύ το λειτουργικό κόστος της θέρμανσης. Με την αξιολόγηση του ειδικού, προτείνονται λύσεις που αφορούν βελτιώσεις σε αυτά ή αντικατάσταση.

Την λύση έρχονται να δώσουν οι νέας τεχνολογίας λέβητες σε συνδυασμό με καυστήρα πλήρους αναλογικής λειτουργίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτά επιτυγχάνουν υψηλό βαθμό απόδοσης έως και 99%. Ένα σωστό σύστημα αυτοματισμού προσαρμοσμένο και ρυθμισμένο στις ανάγκες της εγκατάστασης, μας διασφαλίζει την σωστή και ασφαλή λειτουργία της θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης. Αυτό επιτρέπει να δουλεύει πάντα με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης εξοικονομώντας ενέργεια.

Οι επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου και υγραερίου έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης 98-99% και αποτελούν ιδιαίτερα καλή επιλογή ειδικά για τα διαμερίσματα. Έχουν ενσωματωμένα συστήματα αυτοματισμού για κάθε εξειδικευμένη χρήση και παρέχουν άμεσα ζεστό νερό χρήσης με μικρή κατανάλωση καυσίμου. 

Διαβάστε ακόμη: Η σημασία της παραμετροποίησης στον λέβητα φυσικού αερίου.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την ενεργοποίηση και ρύθμιση του λέβητα – καυστήρα σύμφωνα με τον κανονισμό, καθώς και την μετέπειτα τεχνική υποστήριξη. 

Share This