2441 0 74676 | 6945465550

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 2017 πρόκειται να τρέξει το νέο πρόγραμμα: Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ, το οποίο θα παρέχει κίνητρα στους δικαιούχους να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, είναι εργασίες που αφορούν την αντικατάσταση κουφωμάτων και τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού.

Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού μας εξοικονομούμε χρήματα και συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος Στην Ελλάδα τα κτίρια είναι ιδιαιτέρως ενεργοβόρα λόγου της παλαιότητάς τους και ευθύνονται περίπου για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης.

Η αναβάθμιση ενός συστήματος θέρμανσης είτε είναι κεντρικό είτε ατομικό, είναι ιδιαίτερα σημαντική. Τα παλιά συμβατικά συστήματα αποτελούμενα από λέβητα, καυστήρα, κυκλοφορητή, σωληνώσεις και θερμαντικά σώματα είναι ενεργοβόρα. Με την αξιολόγηση του ειδικού, προτείνονται λύσεις που αφορούν βελτιώσεις σε αυτά ή αντικατάσταση Συχνά συναντάμε υπερδιαστασιολόγηση σε λέβητες πετρελαίου – καυστήρες, κακώς μονωμένα δίκτυα σωληνώσεων όπου σε συνδυασμό με την έλλειψη του ανάλογου αυτοματισμού ανεβαίνει πολύ το λειτουργικό κόστος της θέρμανσης.

Την λύση έρχονται να δώσουν οι νέας τεχνολογίας λέβητες σε συνδυασμό με καυστήρα πλήρους αναλογικής λειτουργίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτά επιτυγχάνουν υψηλό βαθμό απόδοσης έως και 99%. Ένα σωστό σύστημα αυτοματισμού προσαρμοσμένο και ρυθμισμένο στις ανάγκες της εγκατάστασης, μας διασφαλίζει την σωστή και ασφαλή λειτουργία της θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης. Αυτό επιτρέπει να δουλεύει πάντα με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης εξοικονομώντας ενέργεια.

Οι επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης φυσικού αερίου και υγραερίου έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης 98-99% και αποτελούν ιδιαίτερα καλή επιλογή ειδικά για τα διαμερίσματα Έχουν ενσωματωμένα συστήματα αυτοματισμού για κάθε εξειδικευμένη χρήση και παρέχουν άμεσα ζεστό νερό χρήσης με μικρή κατανάλωση καυσίμου.

Μια άλλη επιλογή είναι και οι αντλίες θερμότητας που έχουν και αυτές πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης. Το υψηλό κόστος αγοράς αυτών σε σχέση με τους λέβητες και σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που πιθανόν χρειαστεί να γίνουν στο σύστημα θέρμανσης ώστε να λειτουργεί αποδοτικά, ανεβάζουν σημαντικά το τελικό κόστος εγκατάστασης.

Share This