2441 0 74676 | 6945465550

Ο θερμοστάτης χώρου είναι ένας ηλεκτρολογικός διακόπτης που μας δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε την θερμοκρασία του χώρου που θέλουμε. Με την σωστή επιλογή μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου και να αυξήσουμε το επίπεδο άνεσης εφόσον έχουμε ρυθμίσει σωστά την θερμοκρασία στον χώρο που είμαστε.

Αρχικά υπάρχουν δύο είδη θερμοστατών χώρου:

Α) Θερμοστάτες αναλογικοί. (διμεταλλικού ελάσματος)
Β) Θερμοστάτες ηλεκτρονικοί ή ψηφιακοί.

1) Οι αναλογικοί Θερμοστάτες έχουν μηχανική λειτουργία, είναι απλοί στην χρήση και τους συναντάμε κύριος σε παλιότερες εγκαταστάσεις. Η χρήση τους έχει περιοριστεί αρκετά λόγου της απόκλισης θερμοκρασίας που έχουν σε σχέση με του περιβάλλοντος και της μείωσης τιμής των ηλεκτρονικών θερμοστατών. Ειδικότερα στα φθηνά μοντέλα διαπιστώνονται σοβαρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας είτε πάνω είτε κάτω από το επιθυμητό σημείο. Προτιμούνται λόγου της χαμηλής τιμής και της απλής λειτουργία τους.

2) Οι ηλεκτρονικοί θερμοστάτες χώρου λειτουργούν με ακρίβεια χάρη στο ηλεκτρονικό αισθητήριο και χωρίζονται σε δυο τύπους:

Α) On/Off λειτουργία.
Β) PID control με προσαρμοζόμενη λειτουργία.

Η τροφοδοσία ρεύματος και των δυο τύπων μπορεί να είναι είτε με μπαταρίες, είτε από την τάση του δικτύου ή με συνδεσιμότητα bus που ισχύει μόνο για λέβητες που το υποστηρίζουν σε συνδιασμό με τον δικό τους θερμοστάτη. Μπορούν να φέρουν ψηφιακή οθόνη ενδείξεων ή όχι.

Η λειτουργία on/off είναι όπως ένας διακόπτης και όταν το σύστημα θέρμανσης πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία που έχουμε ορίσει κλείνει και ανοίγει πάλι όταν πέσει. Έτσι παρατηρείται μια διακύμανση συνήθως του ενός βαθμού πάνω κάτω από την επιθυμητή. Σε αντίθεση οι Θερμοστάτες με σύστημα PID επιτυγχάνουν εξαιρετικές συνθήκες άνεσης και μέγιστη οικονομία, χάρη στην ψηφιακή προσέγγιση του επιθυμητού σημείου. Δηλαδή έχουμε πιο σταθερές θερμοκρασίες χωρίς διακυμάνσεις. Εφαρμόζουν ένα σύστημα αυτοεκμάθησης κατά το οποίο γνωρίζουν όχι μόνο ποια είναι η θερμοκρασία στον χώρο αλλά και πόσο γρήγορα αυτήν ανεβαίνει ή κατεβαίνει.

Οι ηλεκτρονικοί θερμοστάτες χώρου μπορούν να φέρουν εβδομαδιαία και ημερήσια προγράμματα λειτουργίας καθώς και δυνατότητα τηλεχειρισμού ανάλογα με το μοντέλο.

Με την βοήθειά μας μπορείτε να κάνετε την σωστή επιλογή του θερμοστάτη συμφωνα με τις ανάγκες σας, τον τύπο της εγκατάστασής σας και τον χώρο σας. Το συνεργείο μας αναλαμβάνει την προμήθεια και την αντικατάσταση του παλιού σας θερμοστάτη.

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαστε στην διάθεση σας.

Share This