2441 0 74676 | 6945465550

Για εσάς που έχετε ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, σας προτείνουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατέψετε τον λέβητα και γενικότερα το σύστημα θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης από την παγωνιά.

  1. Βάλτε αντιψυκτικό στο κύκλωμα της θέρμανσης. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι δεν θα σπάσει κάτι σε περίπτωση βλάβης του λέβητα.
  2. Μονώστε καλά όλες τις σωληνώσεις της θέρμανσης και του ζεστού νερού χρήσης που είναι σε εξωτερικό χώρο.
  3. Την ημέρα ρυθμίστε τον θερμοστάτη χώρου τουλάχιστον στους 20 βαθμούς Κελσιου ώστε να διατηρηθεί το σύστημα θέρμανσης σε συνεχή λειτουργία αποφεύγοντας τα μεγάλα διαστήματα παύσης του λέβητα.
  4. Κατά την διάρκεια της νύχτας, για να αποφύγετε το σταμάτημα του λέβητα, πρέπει να ρυθμίσετε την θερμοκρασία νερού που κυκλοφορεί στα σώματα, χαμηλά (π.χ. στους 45 με 50 βαθμούς Κελσίου) και τον θερμοστάτη χώρου σε υψηλή θερμοκρασία πχ 30 βαθμούς. Δηλαδή,  ζητάμε μια θερμοκρασία χώρου που δεν μπορούμε να πετύχουμε με χαμηλή θερμοκρασία στα σώματα.
  5. Ελέγξτε την πίεση νερού του δικτύου θέρμανσης να είναι 1,5 bar. 
  6. Για να αποφύγετε το πάγωμα του ζεστού νερού χρήσης αφήστε το βράδυ ελάχιστα την βρύση ανοιχτή γυρνώντας την στο ζεστό. (Προτείνεται για εξωτερικές εγκαταστάσεις) 
  7. Κατά την διάρκεια της απουσίας σας μην διακόπτετε την ηλεκτρική παροχή του λέβητα και την παροχή αερίου. Ρυθμίστε τον θερμοστάτη στο χειροκίνητο προγραμμα (εάν πρόκειται για προγραμματιζόμενο).
Share This